Grasbrok    |   Grasbalen     |    Luzernebrok    |    Luzernebalen    |     Overige producten   


 

Adres:

Iendrachtsingel 9
9218 PM
Opeinde
Tel: 0512-371256
Fax: 0512-371745
info@grasdrogerij-opeinde.nl

 

 

 

 

 
Gras

Kunstmatig gedroogd gras is een zéér gezond voer voor uw hele veestapel. Met dit voer legt u  de basis voor een efficiënte productie. .

In grasbrok zijn nagenoeg alle kwaliteiten van het zomergras bewaard gebleven, zodat u tijdens de wintermaanden alsnog uw vee "zomergras"  kunt aanbieden. Daarnaast heeft het hoge caroteengehalte een positieve invloed op de gezondheid en vruchtbaarheid van het vee. 

Gedroogd gras is een ideaal voedermiddel voor: melkkoeien, droogstaande koeien, kalveren, pinken, schapen, paarden en mestvee.

Door de goede opname, het hoge drogestofgehalte en de hoge voederwaarde kan grasbrok een deel van het krachtvoer in een rantsoen vervangen. Of bij een rantsoen met te weinig structuur, kan zeer goed de structuurrijke grasbalen worden gevoerd.

Tijdens en na het droogproces treden vrijwel geen conserveringsverliezen op. Eiwit en energie blijven voortreffelijk bewaard. Belangrijke bestanddelen, zoals caroteen en natuurlijke vitaminen, zijn in kunstmatig gedroogde groenvoeders volop aanwezig.  

Gras is een verzamelnaam van vele grassen binnen de grassenfamilie. De grassenfamilie  (Gramineae of Poaceae: beide namen zijn toegestaan) is één van de succesvolste plantenfamilies op aarde. Er bestaan ongeveer 8000 soorten. Leden van deze familie komen op alle werelddelen voor.
  
Engels raaigras (Lolium perenne) wordt in Nederland het meest geteeld in de weilanden als hoogwaardig voedermiddel voor koeien, paarden, schapen en geiten. Het is een meerjarige, dichte zode-vormende vaste plant. Nederlandse kweekbedrijven hebben talloze rassen gecreëerd. Het is in niet doorgeschoten toestand een erg voedzaam en smakelijk gras met een hoge voederwaarde. 

 

 

 

 

 

 

 

Groenvoer Opeinde Friesland B.V. tel:  +31 (0)512-371256   fax: +31(0)512-371745  e-mail: info@grasdrogerij-opeinde.nl